12:88:00
    Kereső: települések látnivalók
 Címlap
 Látnivaló keresés
 Látnivaló feltöltés
 Szálláshely keresés
 Szálláshely feltöltés
 Program keresés
 Program feltöltés
 Képgaléria
 Üzletpolitika
 Hasznos linkek


Teljes találat 118 látnivalóban


Suvadásos tó

Cím: Arló, külterület
Link: www.arlo.hu

A XIX. Században és a XX. Század elején a település keleti részén intenzíven bányászott barna kőszén fejtési eljárásaihoz tartozott a robbantásos frontfejtés, mely kisebb-nagyobb rezonanciákat okozott egyes területeken. A Csahó hegy geomorfológiai adottságai (vízzáró agyagréteg felett vízátengedő homok) és a kis földmozgások következményeként három ízben szakadt le a hegy nyugati feléről egy-egy jelentősebb földtömeg és zárta el a Szuhony patak völgyét.


Szabadvizű Strand - Arló Suvadásos tó

Cím: 3663 Arló, Suvadás u. 1.
Link: www.suvadasliget.hu
Telefon szám: +3648 444-014; +3630 484-9794

Jelenleg kemping és strandfürdő működik a Suvadásos tó területén. A tó nyújtotta lehetőségek közül a fürdés, horgászat, evezés biztosított. A tó körüli közművesített telkek rendelkeznek ivóvíz, gáz, kábeltévé, telefon bekötési lehetőségekkel. A területet az önkormányzat védetté nyilvánította.


Bogácsi tó (horgászhely) - Bogács

Cím: Bogács külterület

A Bogácsi tó kezelője a Hoórvölgye Horgászegyesület.


Hangonyi tó

Cím: Hangony, Hangonyi tó
Telefon szám: +36-30 9486-601
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Balázs Zoltán
Link: hangonyito.uw.hu

Hangony község Borsod-Abaúj-Zemplén megye északnyugati részén, Ózd nyugati határában fekvő település. A tó, és a körülötte található erdős, dombos terület méltán számít a környékbeliek által szívesen látogatott kirándulóhelynek, de aki Ózdon vagy környékén jár rendszerint felkeresi a festői szépségű hangonyi tavat is. A Hangonyi tó magántulajdonban van. Mivel a Hangonyi tó SPORTHOTGÁSZ TÓ, a ki fogott halakat azonnal kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe! A 3 kg súlynál kisebb növényevő halak, melyeket a horgász elfogyasztás céljából, meg kíván vásárolni, a mindenkori napi áron.


Izsófalvai tó (horgászhely)

Cím: Izsófalva
Link: www.izsofalva.hu

Csodálja meg a falu déli határában található tavak láncolatát, melyekben sikeres fogásoknak örvendezhetnek a horgászat szerelmesei.


Csónakázó tó - Kazincbarcika

Cím: 3700 Kazincbarcika

A kazincbarcikai Csónakázó-tó területe 2,2 hektár. Közkedvelt pihenőpark, horgászparadicsom, csónakázó tó. Partját rengeteg virág, változatos faállomány színesitik.


Ősz-hegy tó

Cím: Mád, külterület

Az Ősz-hegy tó átmenetileg nem horgászható.


Ingvár tó, Monoki horgásztó

Cím: 3905 Monok, külterület
Telefon szám: +36-46 324-702

Ingvár tó, Monoki horgásztó a településtől 1 km-re található, területe 17 ha. Kezelő: HE Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szövetsége


Mályi tó

Cím: Mályi, Vásárhelyi I. utca (Nyékládháza 3 km)

Mályi községtől keleti irányban a Budapest- Miskolc vasútvonal jobboldalán helyezkedik el. A partvonal 80%-ban üdülőövezet fogja körül. A tó hasznos vízfelülete 34,4 ha = 344000 m2 , átlagos vízmélysége 6 m, vízminősége I-II. osztály. Kezelő: Észak-Magyarországi Horgász Egyesület. Napijegy kapható: -Mályi Tavirózsa Büfé, Színjátszó u. 5. Tel.: 30-9383-682 -Nyékládháza Kovács Károlyné, Állateledel Bolt (Piac) Tel.: 70-585-2277 Kató Róber,Dózsa Gy. u. 10. Tel: 20-569-0299.


Sajóörösi Örösi tó (horgászhely)

Cím: Sajóörös
Link: www.horgaszegyesulet.tujvaros.hu

Kezelője Zabos Géza Horgászegyesület, Tiszaújváros. Területe: 5,4 ha.


Família Tóth Pince - Tokaj

Cím: 3910 Tokaj, Óvár u. 40.
Link: www.tothapartman.atw.hu
Telefon szám: +36-47 352-946; +3620-377-4778
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Tóth Ferencné

Egy hangulatos, 300 éves pince várja Önöket! A tokaji borok gazdag választéka, melyeket kizárólag hagyományos (oxidatív) eljárással készültek. Kóstoló közvetlenül tölgyfa hordóból. Borok elvitelre kimért és palackos kivitelben mérsékelt áron kaphatók.


Varbói tó

Cím: Varbó, külterület
Link: www.varbo.hu/horgaszto.html
Telefon szám: +36-30 979-8055
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A varbói tó a Pitypalatty-völgy legvonzóbb látványossága, melynek környéke egész évben szép, kellemes környezetet, pihenési lehetőséget biztosít az ide látogatóknak.


Vizsolyi horgásztó - Kacsás tó

Cím: Vizsoly, külterület
Link: vizsolyihorgaszto.hu
Telefon szám: +36-30 629-4515
Kapcsolattartó személy: Szegedi Szabolcs tógazda

A jelenleg horgászvízként funkcionáló tó nemcsak a horgászok örömére, hanem a természet nyugalmát kedvelő vendégek számára is kikapcsolódási lehetőséget nyújt.


Biatorbágyi Tófarok-dűlői tó (horgászhely)

Cím: Biatorbágy, Pecató
Link: www.biatorbagyipecato.hu
Telefon szám: +36-30 715-9751

A Biatorbágyi pecatavat a Budai-hegység nyugati oldalán végig futó Békás (Töki)-patak mellett 1956-ban alakították ki. Úgy is ismerik ezt a tavat, mint Biatorbágyi Peca-tó. A 3,2 ha-os tó a Bentával párhuzamos 310 m-es gáttal tárolja a vizet. A tó vízutánpótlása 3 saját forrásból és a Benta patakból szivattyúval történik.


Omszki tó

Cím: Budakalász, Omszk Szabadidõ Park
Link: www.omszkwakecentrum.hu

Az omszk wake centrum pályát kifejezetten a wake sportok céljaira fejlesztették. A megszokottabbnál rövidebb egyenesek és a magasabb pályaépítés mind a wakeboard igényeit elégítik ki. A kábelpályát magyar cég, a Pentasí Kft. építette. A pályán wakeboard elemeket, mint például ugratókat, csúszó csöveket helyeztek el, ami élvezetesebbé és sokszínûvé teszi a wakeboardozást. A tervezõk figyelembe vették a kanyarok kialakításánál a kezdõk igényeit is, és ezért egészen tompa szögû kanyarokkal építették meg a pályát, amelyen igen egyszerû elsajátítani a kanyarvétel technikáját.


A Csővári-tó Sinkár tó

Cím: 2615 Csővár, külterület
Link: sinkarto.hu
Telefon szám: +36-27/328-553; +3630 209-2332
Kapcsolattartó személy: Kracsál Ferenc

A tó mérete: 88 ha. Az egész Észak-pesti és cserháti régióban nem található a Sinkár-tóhoz fogható kiterjedésű és szerencsés fekvésű állóvíz. A Sinkár-tó földrajzilag a Csővári-Rögök, a Nagy-Szór tömbje és az Ecskendi hegytömbök ölelésében fekszik


Rukkel tó Waterpark * * *

Cím: Dunavarsány (51-es út) Taksony-Bugyi között
Link: www.waterpark.hu
Telefon szám: +36 70 3860-851
Fax szám: +36 24 411-406
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

9 pálya vízicsúzda, ugrótorony, vízibiciglizés a Rukkel tó waterparkban. Belépő 1500 Ft/fő, egész napos korlátlan csúszda használattal 2500 Ft/fő! Kösse össze kikapcsolódását kötöttpályás vízisí "wakeboard" és jet-ski kalanddal a 3 km-re lévő Ski World Vízisí Centrumban!!! Budapesttől 20 km-re található, legjobb közlekedés a Soroksári útról, vagy M5 autópályán, majd 51-es út Dunavarsány/Bugyi. Tömegközlekedéssel is megközelíthető, a Népligettől indulnak távolsági buszok. A Bugyi községbe közlekedő járatra kell felszállni. A tó előtt ugyan nincs megálló, de a sofőr mindíg megáll, ha szólnak neki. Volán-busz: 2511-es járat. Jó szórakozást! K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Pilisszentiváni Slötyi tó - horgászhely

Cím: Pilisszentiván

Pilisszentiváni Slötyi tó - horgászhely


Ivánbattyáni I-II. sz. tó (horgászhely)

Cím: Ivánbattyán, külterület
Telefon szám: +36-72 310-119
Kapcsolattartó személy: Németh Tibor
Link: www.pecsihe.hu

Ivánbattyáni I-II. sz. tó. Víztipus: völgyzárógátas tó. Terület: 7,6 ha, átlagmélység: 1,3 m. Fenékviszonyok: enyhén iszapos, egyenletes. Akadók: kevésbé akadós, egykori patakmeder mentén tuskók. Halak: ponty, amur, kárász, süllő, csuka, harcsa, keszegfélék. Csónakhasználat: nincs. Kezelő: Pécsi Horgász Egyesület. További információ az egyesület web oldalán.


Malomvölgyi II. tó

Cím: Keszü, külterület
Link: www.hebmesz.hu

A Pécstől 6 km-re lévő völgyzárógátas tó a Pécsi HE horgászati hasznosításában van. A kultúrált környezetben lévő tó rendszeresen halasított, a partról jól meghorgászható. A parton kavicsozott sétaút, padok, esőbeálló növeli a kirándulók, horgászok kényelmét. A jól halasított víz változatos halállománnyal rendelkezik, pontyra, amurra mindig lehet számítani, nem ritkák a nagy testű harcsák.


Kozármislenyi tó - horgásztó

Cím: Kozármisleny
Link: www.kozarmisleny.hu

Egyik legnagyobb vonzereje a Kozármisleny településnek a horgásztó. A parkosított tó környékén, fedett bungallók és padok várják az oda látogató vendégeket. Gazdag halállománnyal rendelkezik pl. ponty, harcsa, csuka, süllő, kárász és keszeg félék. A tó és környéke könnyen megközelíthető, kiépíttet parkolóval rendelkezik.


Domolosi I. sz. tó horgászhely Nyugotszenterzsébet

Cím: Nyugotszenterzsébet

Domolosi I. sz. tó (horgászhely) - Nyugotszenterzsébet


Malomvölgyi II. sz. tó (horgászhely) - Pécs

Cím: Pécs, külterület
Telefon szám: +36-72 310-119
Kapcsolattartó személy: Németh Tibor
Link: www.pecsihe.hu

A Pécstől 6 km-re lévő völgyzárógátas Malomvölgyi II. sz. tó a Pécsi Horgász Egyesület hasznosításában van. A kultúrált környezetben lévő tó rendszeresen halasított, a partról jól meghorgászható. A parton kavicsozott sétaút, padok, esőbeálló növeli a kirándulók, horgászok kényelmét. A jól halasított víz változatos halállománnyal rendelkezik, pontyra, amurra mindig lehet számítani, nem ritkák a nagy testű harcsák. További információ az egyesület web oldalán található.


Malomvölgyi tó és parkerdő - Pécs

Cím: Pécs, Malomvölgy

A festői környezet ajánlott kirándulásra, pihenésre, kerékpártúrákra. A 2-es számú tóban lehet a horgásszenvedélynek hódolni. Minden évszakban csodálatos, felüdülés testnek és léleknek.


Evangélikus templom - Tófű

Cím: Tófű, Kossuth L. u.

Tófű több, mint 100 éves evangélikus temploma.


Séta Tófűn

Cím: Tófű
Link: www.tofu.hu

Tófű Baranya megye észak-keleti részén található a Baranyai Hegyhát részeként Egyházaskozár és Szászvár között félúton A táj melyben a településünk fekszik festői környezetbe illik, a falu határában horgásztó található a kikapcsolódásra vágyók számára. A község közelében folyik a Hábi patak, és itt található Mátyás király kútja, mely egy kellemes gyalogtúra keretében meglátogatható.


Csónakázó tó - Gyula

Cím: Gyula, régi várárok

A régi várárok ma csónakázási lehetőséget is nyújt a nyári időszakban.


Evangélikus templom - Tótkomlós

Cím: Tótkomlós, Hősök tere
Telefon szám: +36-68-460-820
Link: www.totkomlos.hu

1795-ben épült a település újranépesítéséhez fűződő monumentális evangélikus templom. A város szívében található barokk stílusú műemlék épület a település szimbóluma, a magyar és a szlovák istentiszteletek helyszíne. Látogatás: előzetes bejelentkezés alapján.


Rózsafürdő - Tótkomlós

Cím: 5940, Tótkomlós Kossuth u. 2.
Telefon szám: +36-68-462-172
Link: www.rozsafurdo.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Zsura Zoltán

Tótkomlós a dél-alföldi régió egyik kisvárosa, mely Orosházától kb. 18 km-re, Szegedtől 60 km-re található. A város szívében terül el a felújított Rózsa Fürdő, „a dél-alföld legszebb rózsája”, mely már 1942 óta közkedvelt és közismert fürdőhely, és így a város egyik legfontosabb idegenforgalmi vonzereje.


Szent István szobor és díszkút - Tótkomlós

Cím: Tótkomlós,

A kisváros szívében, a városházával szemben helyezkedik el, ma már új pompájában kialakított tér, s fő attrakciója a Szent István szobor és díszkút. Mihály Gábor Munkácsy-díjas szobrászművész alkotása 2001. augusztus 18-án, a Millenniumi ünnepségsorozat méltó zárásaként került leleplezésre. A 3 figurás, bronz, andezit kő alkotás talapzatán a következő idézet áll: „Mert az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő”.


Szlovák Tájház - Tótkomlós

Cím: Tótkomlós, Szép u. 5.
Telefon szám: +36-68/462-122
Link: www.rozsafurdo.hu

A múlt században épült, műemléknek nyilvánított Szlovák Ház a nemzetiségi kultúra jegyeit ötvözi mind építészeti stílusában, mind pedig berendezési tárgyaiban. A jellegzetes előtornácos-oszlopos épület ad helyet a népi hagyományhoz fűződő lakberendezési tárgyaknak, valamint a Szokolay Sándor fafaragó- és festőművész hagyatékából berendezett emlékszobának. A település szülötte által készített népi fafaragott bútorok, a híres festmények, valamint a magángyűjteményébe tartozó cserépedények közül a butéliák és a tésztaszűrők gazdag tára várja az emlékházba látogatókat.


Tanyamúzeum - Tótkomlós

Cím: Tótkomlós, Orosházi út 15. km-kő.
Telefon szám: +36-68/462-122
Link: www.rozsafurdo.hu

A tótkomósi tanyavilág emlékét őrzi a Tanyamúzeum, mely az Orosháza felé vezető úton, a 15-ös kilométerkőnél található. A sokak által látogatott tanya szobából, konyhából, kamrából, istállóból és kocsiszínből tevődik össze, melléképületei pedig a disznóól, a kerek tyúkól, a galambdúc és a gémeskút. Látogatás: kedd és péntek: 9,00 – 12,00; 14,00 – 16,00 valamint előzetes bejelentkezés alapján bármely időpontban.


Büdösszék (Dongér) - tó

Cím: Pusztaszer, külterület

A rezervátum Pusztaszer község határában, Szegedtől kb. 35 km-rel északra található.A középpontjában fekvő Dongér-tó (másként Büdösszék) az alföldi szikes tavak egyik jellegzetes tagja. Fotó: www.sulinet.hu/oroksegtar


Gerecz tó (horgászhely) - Szentes

Cím: Szentes
Telefon szám: +36-63 313-631
Link: szentesinfo.hu/gerecz

Gerecz tó (horgászhely) - Szentes. Megközelíthető: Csongrád megye, Szentes. Szeged felől Hódmezövásárhely- Szentes ipartelepi út. Téglagyári bányató több éves egyesületi használatban.


Bodajki tó

Cím: Bodajk
Link: www.bodajk.hu

Bodajki tó a területén fakadó gyógyvizű forrásairól volt híres. A bővizű források gyógyvizét már évszázadok óta ismerték, s hasznosították.


Sport Beach * * * Velencei tó - Gárdony

Cím: Gárdony, Velencei tó
Link: www.sportbeach.hu

Sport Beach * * * Velencei tó - Gárdony


Sport Beach camping * * * Velencei tó - Gárdony

Cím: Gárdony, Velencei tó
Link: www.sportbeach.hu
Telefon szám: +36 1-239-2874

A gárdonyi Sport Beach & Camping a Velencei-tó legmozgalmasabb szálláshelye, ahol gyönyörű, tóparti környezetben az aktív pihenés számos lehetősége várja vendégeinket.


Piroska tó

Cím: Nagylók, külterület
Link: www.facebook.com/Piroska-tó-Nagylók-163741273788721
Telefon szám: +36-70 933 9380
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Piroska-tó Nagylókon 7 hektáros horgászható vízfelülettel várja kedves vendégeit egy igazi természetes környezetben 2019-ben továbbra várunk benneteket! Egész évben nyitva tartunk, igyekszünk tájékoztatni benneteket a tó állapotáról.


Velencei tó - Velence

Cím: Velencei-tó
Link: www.mohosz.hu/velencei_to.html

A tavon partról és csónakból is lehet horgászni. A csónakos horgászat változatosabb horgászati és fogási lehetőséget kínál. A tó különböző parti szakaszai, mólók és az evezős pálya kedvelt horgászhelyek. Az egyes települések környezetében védett csónakkikötők is találhatók, ahol egész évre térítés ellenében elhelyezhetők a horgászcsónakok és néhány kikötőben csónakot is lehet bérelni.


Vértesacsai tó

Cím: Vértesacsa, külterület
Link: vhe.freeweb.hu

Megközelíthető Vértesacsa belterületén a Római Katolikus templom melletti József Attila utcán végighaladva, autóval 3 perc alatt a tó partján találhatjuk magunkat. A tájékozódást segíti a főút mentén két helyen elhelyezett térkép. A tóban pontyok, amurok, busák, compók, csukák, süllők, kárászok, keszegfélék, s törpeharcsák élnek. Természetes szaporulatot figyeltek meg csukából, keszegfélékből, kárászból, törpeharcsából. A tóra napijegy váltható. Éjszakai horgászatra napijeggyel nincs lehetőség. Napijeggyel a kijelölt szakaszon lehet horgászni. Napijegy váltás feltétele: érvényes horgász engedély, érvényes állami jegy, fogási napló.


Lak-völgyi Tó (horgászhely) - Bélapátfalva

Cím: Bélapátfalva
Telefon szám: +3670 612-5342; +3630 363-9112
Kapcsolattartó személy: Horváth Balázs, Dallos Attila

Szép fekvésű kis tó Bélapátfalva mellett, a Bélkő sziklás hegyoldala alatt. Valamikor a cementgyárhoz tartozott Gyári-tó néven, partján és a környező dombokon a bélapátfalvaiak nyaralóival, üdülőivel. Környéke kedvelt kirándulóhely, kijelölt tűzrakóhelyekkel, sátorozási lehetőségekkel, foglalt forrással, vendéglővel. A tó területe 2,3hektár, gondozását a helyi horgászegyesület végzi. Napijegy a Szomjas Csuka kisvendéglőben váltható.


Felsőtárkányi tó
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: 3324 Felsőtárkány, Fő út
Telefon szám: +36-20 317-3291
Kapcsolattartó személy: Bárdos Zsolt
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Link: www.sziklaforras.hupont.hu

Napijegyes horgászat hétvégenként (szombat-vasárnap) és munkaszüneti napokon. Nyitás május 17-e (vasárnap). Figyeljetek az új szabályra, hogy a műcsalikon is csak 1 db egy ágú horog használható! Május 1- szeptember 1-ig 7-19 óráig, Szeptember- Október 7.órától 18 óráig. november - 8 órától szürkületig. A tavon elsődlegesen a "fogd meg és engedd vissza" szemlélet uralkodik. Ez alapján a horgászok alapvetően minden halat kötelesek visszaengedni, de korlátozott számban van lehetőségük az általuk kifogott halak magtartására. További információk az ikonra (i) kattintva olvashatók.


Felsőtárkányi tó és környéke

Cím: Felsőtárkány

Kellemes kikapcsolódást jelent Felsőtárkányban egy kis séta a tó körkényéken.


Görbeéri tó, Beton tó (horgászhely)

Cím: Hatvan
Telefon szám: +36-70-384-2959
Kapcsolattartó személy: Gálik Tamás elnök
Link: www.hatvanihe.hu

A Hatvani Horgász Egyesület kezelésében lévő tavak: Görbeéri tó, Beton tó, Mindkét tavon a napjegyes /vendég/ horgászat lehetséges. Napijegy kapható: Peti-horgászbolt, Állat eledel bolt, Tó parti büfé .


Ostorosi tó

Cím: 3326 Ostoros, külterület

A szabadidő eltöltésére jó alkalmat nyújt a festőien szép környezetben fekvő Ostorosi Tó is, mely évről-évre egyre több látogatót vonz nemcsak a község közvetlen környékéről, de a megye távolabbi pontjairól is. Tavasztól késő őszig lehet itt napozni, horgászni a tavon. Horgászat napkeltétől napnyugtáig. Napijegy árak: Felnőtt napi: 3.000.-, Ifjúsági napi: 1.800.-, Gyermek napi: 800.-. Napijegy váltható: Ostoros Spaten Söröző, Horgászparadicsom Eger Horgászbolt.


Búzásvölgyi tó (horgászhely) - Recsk

Cím: Recsk, külterület
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Recsken a Szajla felé induló úton a lakott területtől néhány száz méter megtétele után jut el a kiránduló a horgász a Búzásvölgyi tóhoz, melynek vízfelülete 54 ha. Az oda vezető út legmagasabb pontjáról csodálatos kilátás nyílik a településre és a Kékes távoli csúcsára, a másik irányban pedig elénk tárul a tó és a közli víkendházak színes tarkasága. A természetes élővizekben élő szinte valamennyi halfajta megtalálható itt. A szép környezet pihenni csábít, de országos horgászengedély és napijegy birtokában bárki kedvére horgászhat itt. A tó gyalogosan és járművel is körbejárható, bár a 8 km-es útból csak mintegy 2 km aszfaltozott.


Szűcsi Völgy Tó (horgászhely)

Cím: Szűcsi, külterület
Telefon szám: +36-70-615-5803
Link: www.matrato.hu

A 30 hektáros horgásztavat kezdetben a helyi horgászegyesület kezelte, majd a privatizáció utáni többszöri tulajdonosváltásnak köszönhetően került a jelenlegi tulajdonosokhoz. A tómeder nagyon változatos, helyenként 4-6m-es törésekkel tarkított padkák találhatóak az alján, a legmélyebb pontja 18 m, de az átlagos vízmélység is eléri az 5 métert. A változatos terepviszonyoknak köszönhetően minden horgász megtalálhatja a számára kedves területet.


Honfoglalási emlékmű - Tófalu

Cím: Tófalu

1996-ban a Honfoglalás 1100. évfordulója alkalmából állíttatott Emese álma című szobor a templom melletti közparkban, melynek alkotója Sebestyén János fafaragóművész.


Kegyhely - Tófalu

Cím: Tófalu

Kegyhely - Tófalu


Paduai Szt. Antal szobor - Tófalu

Cím: Tófalu
Link: www.tofalu.hu

1908-ban állított Paduai Szt. Antal szobor Tófalu.


Római katolikus templom - Tófalu

Cím: Tófalu
Link: www.tofalu.hu

A templomot 1950-ben építették a II. világháborúban felrobbantott régi helyén.


Templom belső - Tófalu

Cím: Tófalu
Link: www.tofalu.hu

1950-ben épült Szentháromság templom, amelynek elődjét II. világháborúban a németek felrobbantották.


Világháborús emlékmű - Tófalu

Cím: Tófalu, temető
Link: www.tofalu.hu

I. és II. világháborúban elesettek emlékműve a községi temetőben.


Jóléti tó - szabadidő központ

Cím: 3387 Újlőrincfalva. külterület
Link: www.ujlorincfalva.hu

Egész évben JÓLÉTI-TÓ ajánlata: Hétvégeken rendezvények, horgászási lehetőség, piknikezés. Sátorozási lehetőség.


Forrás tó - Váraszó

Cím: Váraszó, külterület
Telefon szám: +36-36-568-056

A váraszói Hosszú völgyben több iható vizû forrás akad. Ezek táplálják a hosszúvölgyi patakot, melynek elgátolásával három, hegyekkel szegélyezett tavat hoztak létre.


Csolnoki I-II. sz. tó (horgászhely)

Cím: 2521 Csolnok

Csolnok Dél-Nyugati részén találhatók a tavak.Horgászati idõszakban, szabadon (bejelentkezés nélkül) látogatható.


Búbánat völgy, Dédai tó - Esztergom

Cím: 2501 Esztergom. külterület

Esztergom Búbánat völgyében található 3.1 hektáros festői szépségű horgászvíz. 2002. május 1-én nyitott. Az intenzív telepítéseknek köszönhetően egész évben jó fogási lehetőségek. A tó átlag vízmélysége 2 méter, a belső öböl részeken 3.5-4.5 méter. Az öböl részben találhatók az akadók, melyek nagyon jó búvóhelyek a nagy halak számára.


Feketevíz-völgyi tó - Hánta (Kisbér)

Cím: Hánta (Kisbér),
Telefon szám: +36-34 352-025
Kapcsolattartó személy: Pulai Miklós

 
A halastó egyben számos ritka vízimadár kedvelt és biztonságos költőhelye. Kezelő: Hántai HE


Súri tó - horgászhely

Cím: Súr
Telefon szám: +36-30 375-8612
Kapcsolattartó személy: Sógorka Ottó
Link: www.sur.hu

Súri tó vízfelületének nagysága teljes vízállás mellett eléri a 8 hektárt. A gondozott, füves tóparton esőbeállók, bográcsozási lehetőség, padok, vízre nyúló stégek várják a horgászat szerelmeseit. A tó körül kiépített térvilágításnak köszönhetően az éjszakai horgászat utolérhetetlen élményével is gazdagodhatnak az idelátogatók. A halállomány nagy részét a ponty adja, de mellette szép számmal van jelen keszeg, kárász, nagytestű amur, valamint a ragadozó halak közül a csuka és süllő. Az átlagon felüli haltelepítések biztosítják a horgászszerencsét kezdők számára is.


Kazári Laskafesztivál és Tócsni Parti

Cím: 3127 Kazár, több helyszínen
Link: laskafesztival.kazar.hu

A népművészet és folklór területén rendkívül gazdag hagyományokkal rendelkező Kazár évente megrendezi a Kazári Laskafesztivált és Tócsni Partit.


Petörke tó

Cím: Bárdudvarnok, Petörke völgy
Link: www.olajhegy.hu/programok.htm

Bárdudvarnok lábánál, Olajhegytől 3-4 km-re lévő Petörke völgyben terül el a Petörke tó. Itt a horgászat kedvelői napijegyet váltva foghatják ki a halakat. A vizet kedvelők pedig strandolhatnak úszhatnak a tóban vagy napfürdőzhetnek a partján.


Bányatavak, Kotró tó
Prospektus letöltés, Prospectus download

Cím: Gyékényes
Link: www.gyekenyesihorgaszat.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Lokomotív horgászegyesület

A gyékényesi tó kavicsbányájának köszönheti ezt a nevet. Még az 1920-as években kezdődött el a kavicsos meder kotrása, s az építőanyagnak szánt sóder kitermelése. A különleges talaj miatt a viz nagyon tiszta. Közvetlen a parton - félig a vízben álló cölöpökre épített - horgászkunyhók állnak, néhány méteres stégekkel. A parttól távolabb, egymás után több sorban kis tetőteres nyaralók épültek, jellegzetes arculatot adva a tó környékének.


Baláta- tó

Cím: Kaszó,

Kaszótól délre található a Baláta-tó, mely 1942 óta szigorúan védett, országos jelentőségű természetvédelmi terület. Gazdag növény- és állatvilága között számos ritka fajjal is találkozhatunk, európai hírű botanikai ritkaságok élőhelye.A hazánkban oly ritka réti sas, fekete gólya, fekete harkály szintén költőhelyéül választotta a kaszói erdőket.


Orci - tó

Cím: 7461 Orci,
Link: www.orci.hu

Orci - tó. Nem rendelkezünk bővebb információval.


Apagyi Kenderáztató tó

Cím: 4553 Apagy, Kossuth u. 45.
Link: www.kenderaztato.hu
Telefon szám: +3642-700-600
Kapcsolattartó személy: Apagy Horgász Egyesület

Apagy ékessége ez a tó amely a régi időkben mint neve is mutatja kenderáztatásra volt használva . Természetes keletkezésű víz volt mely a kender ipari méretű termesztésekor a termelőszövetkezetek ily módon hasznosítottak.


Bíró tó (Horgász-tó) - Apagy

Cím: Apagy
Link: www.biroto.fw.hu
Telefon szám: +36-42-700-123
Fax szám: +36-42-506-149
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében, Nyíregyházától 20 km-re található Apagy-on ez a természetes környezetben lévő szinte érintetlen táj. A gondos és körültekintő kivitelezésnek köszönhetően a vendégek élvezhetik a természetes környezet által kínált lehetőségeket és mégis jelen van a konfortos kiszolgálás.


Nagyhalászi Fertő II. sz. tó (horgászhely)

Cím: 4485 Nagyhalász, külterület
Link: www.tavak.hu
Telefon szám: +36-42/202-208
Kapcsolattartó személy: Rétközi Sporthorgász Egyesület

 
Vízterület és környezet jellemzői: Nyíregyházához közel, csendes, természetes környezet. Könnyen megközelíthető, autóval körbejárható part. Kialakított szalonnasütő és bográcsoló helyek. Kulturált WC és tisztálkodási lehetőség. Kellemes büfé várja az idelátogatókat.


Szenke tó - Penyige

Cím: Penyige
Link: www.penyige.hu

Penyige előtt az út két oldalán vízinövényekkel benőtt víztükör fogadja az utazót. Ez a Szenke-tó, melynek alapterülete 13,5 ha. Mélysége 1-4 méter között váltakozik. Vízügyi szempontból a Szenke-tavat Szenke-tározónak is nevezik. Az 1982-ben ide épített zsilip segítségével 250 000 m³ víz befogadására alkalmas.


Nyergesi tó (horgászhely)

Cím: Dombóvár - Szőlőhegy, Nyergesi parkerdő
Link: www.dombovar.hu
Telefon szám: +36-30/216-4334
Kapcsolattartó személy: Somogyvári János

 
A Nyerges- Völgyi Horgász Egyesület kezelésében lévő vízterület.


Horgász tó - Szedres, Hidjapuszta

Cím: 7056 Szedres, Hidjapuszta, Horgásztó
Telefon szám: +36-74-434-481
Kapcsolattartó személy: Sitkei Zsolt elnök

 
Kezelő: Szedresi Horgászegyesület. Napijeggyel 4.00 - 23.00 óráig lehet horgászni. Helyi horgászrend van érvényben, melyet a napijegy mellé tájékoztatásként megkap a horgász.


Parkerdei tó (horgászhely) - Váralja

Cím: Váralja, külterület
Link: www.varalja.hu

a Farkas patak fő völgyében a völgy kiszélesedő részén három kis tavat hoztak létre. Ezek partján esőkunyhók, tűzrakóhelyek várják a kirándulókat, horgászokat. 1979-ben Ifjúsági Tábort is építettek a Parkerdő területén, amely a Bonyhád Városi Önkormányzat tulajdona.


Horgász tó - Csákánydoroszló

Cím: Csákánydoroszló

A községtől 3 km távolságra a Felsőmarác községbe vezető út mellett található a 122 ha területű " Himfai Parkerdő " a 12,9 hektáros horgásztóval.


Sárvári csónakázó- és téglagyári tó (horgászhely)

Cím: Sárvár
Telefon szám: +36-95 323-531;+36-30-957-6932
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Tóth Lajos elnök

A Sárvári Kinizsi Horgász Egyesület több mint 50 éve alakult, városunk egyik legrégebbi és legnagyobb létszámú civil szervezete. Egyesületünk a Csónakázó és Téglagyári tavon az önkormányzattal kötött haszonbérleti szerződés szerint gyakorolja horgászati jogát.


Pisztángos tó - Németbánya

Cím: 8581 Németbánya, külterület
Link: www.nemetbanya.hu

A németbányai erdők gyönyörű környezetében található a Pisztrángos-tó. Ennek a szakszerű működtetésére alakult az egyesület. Jelenleg negyven tagja él a horgászat adta sportolási és kikapcsolódási lehetőségekkel. Vendégek részére napijegy vásárlásával adott a horgászat lehetősége. Az egyesület elnöke: Doma Kálmán


Hotel Bakony - Tótvázsony

Cím: 8246 Tótvázsony, Magyar utca 60.
Link: www.hotelbakony.hu
Telefon szám: +36 88-516-750
Fax szám: +36 88/516-751
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Tótvázsony a Bakony-hegység déli lábánál fekszik. A falu közel van a Balatonhoz, de elég messze ahhoz, hogy a nyüzsgés ne zavarja a nyugalomra vágyókat. Nyugodt környezetben várja Önöket egy elegáns berendezéssel ellátott, tájba illő épület nagy rendezett parkkal. K&H, MKB és OTP SZÉP kártya elfogadóhely.


Római katolikus templom - Tótvázsony

Cím: 8246 Tótvázsony, Iskola út 27.
Link: www.vamosplebania.hu
Telefon szám: +36-88 509-440

Tótvázsony 1818-ban vált önálló plébániává, kiválva a Hidegkúti plébániából. Jelenleg a Nemesvámosi Római Katolikus Plébánia oldallagos plébániája. Katolikusok száma 850. Templomunk Szűz Mária neve templom, így búcsúnkat a szeptember 12-ei Mária naphoz igazítjuk. A Hidegkúton élő Gere Dávid Márk SMC (plébános) és Pintér Tamás Pius SMC (plébános) Mária Keresztes Közössége atyái látják el falunkat. Minden vasárnap 11.00-kor van szentmise templomunkban. Alkalomszerűen Ifjúsági Mise, az ünnepekhez kapcsolódóan sváb hagyományok szerinti alkalmak vannak.


Nagybirkás tó (horgászhely) - Várpalota

Cím: Várpalota, külterület
Telefon szám: +36-30-226-6920

Várpalotán a 38 hektáros Nagybirkás tó környéke gondozott, családi programokra is alkalmas.A két tóból álló természetes környezetű zöld területtel rendelkező Nagybirkás tó kitünő kikapcsolódást nyujt kicsinek és nagynak egyaránt.


Gyógyfürdő tófürdő - Hévíz

Cím: 8380 Hévíz, Dr Schulhof sétány 1.
Telefon szám: 0036-83-501-708
Fax szám: 0036-83-340-587
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Őrizze meg szerezze vissza egészségét a speciális hévízi kezelések segítségével!


KISBERKES Vadásztársaság - Tótszerdahely

Cím: 8864 Tótszerdahely, Petõfi u. 10.
Telefon szám: 0036/30-937-1120
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro
Kapcsolattartó személy: Horváth István vadászmester

Tótszerdahely, Tótszentmárton, Petrivente


Római katolikus templom - Tótszerdahely

Cím: 8864 Tótszerdahely, Zrínyi u. 5.

Tótszerdahely a mai magyar építőművészet kiemelkedő példáját mutatja az 1994-ben felszentelt római katolikus templommal. A templom orgonája hangversenyek rendezését is lehetővé teszi. Forrás és foto: www.kirandulastervezo.hu


Szerdahely-tó Tótszerdahely

Cím: 8864 Tótszerdahely, külterület

Szerdahely-tó Tótszerdahely


Baksa - tó (horgászhely) Zalabaksa

Cím: 8971 Zalabaksa
Telefon szám: +3630 376-2759; +3630 240-3352
Link: betyartanya.freewb.hu

Zalabaksán, a 86-os főút melletti horgásztó a Kerka és a Cupi patak közt található. Megközelíteni a Betyártanya Étterem melletti úton lehet. Vízfelülete 3,6 ha, egy kis sziget található a közepén. Vízmélysége 1,5 - 7,5 m-ig A tóban lévő halak: pontyok: tükörponty, tőponty, nyurgaponty amúr, busa, compó, kárász, keszeg rablóhalak: csuka, süllő, harcsa, domajkó Az intenzív telepítés miatt egész évben horgászható. Lehetőség van piknikezésre, főzésre.


Beled tómai katolikus temploma

Cím: 9343 Beled, Rákóczi utca
Telefon szám: +36-96 257-198
Link: www.beled.hu
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

Beled látványossága a római katolikus templom, amely 1738-ban épült barokk stílusban, majd 1863-ban építették újjá.


Mikota tó - Darnózseli

Cím: Darnózseli

Kezelő: Darnózseli Horgászegyesület


Alsóvíz (Marcali tó) (horgászhely) - Győr

Cím: Győr, Szérűskert u. 36.
Telefon szám: +36-96-526-712, 96-526-713
Link: www.nadorvaros-he.hu

Pándzsa – patak a veszprémi vasútvonal hídjától a Holt-Marcalba való betorkolásig valamint a Holt-Marcal rabkerti (Helbényi) zsiliptől a Rába folyó töltésébe épített (Tyúktelepi) zsilipig, ún. Alsóvíz . A vízterület nagysága: kb. 10 ha.


Győrújfalu - kavicsbánya tó

Cím: Győrújfalu, külterület
Telefon szám: +36-96/312-019
Link: szigetkoz-he.fw.hu
Kapcsolattartó személy: Szigetköz Horgász Egyesületet

Győrtől alig 4 km-re, Győrújfalu határában található a 15 ha kiterjedésű helyenként kb. 25 méter mélységű, türkizkék színű, szinte iható tisztaságú tó. Kezelő: Szigetköz HE.


Stettni tó

Cím: Hegyeshalom, bányató
Telefon szám: +36-96-221-286;+36-30-378-8210
Link: www.stettni.hu
Kapcsolattartó személy: Fekete Tamás elnök
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

A település északnyugati határában terül el egy 70 hektáros bányató mely nem csak a horgászok, strandolók, de a búvárok és a szörfösök kedvelt nyári tartózkodási helye is. Kezelő: Hegyeshalmi Vasutas Sporthorgász Egyesület


Horgász tó - Petőháza

Cím: Petőháza
Link: www.petohaza.hu

Kezelő: Petőházi Horgász Egyesület


Horgász tó

Cím: 6342 Drágszél, Kossuth u. 49.
Telefon szám: +36-78-367-036
Kapcsolattartó személy: Török András

 
Kezelő: Összefogás Horgász Egyesület


Szelidi- tó

Cím: 6328 Dunapataj Szelidi- tó
Link: www.szelidi-to.hu

A tavat a még a Duna vize mélyített ki évezredekkel ezelõtt. Jelenleg 4km hosszú, szélessége átlagosan 150-200m között mozog, átlagos vízmélysége 3-4 méter, vize nyáron akár 28°C-ra is felmelegedhet, így fürdõzésre kiválóan alkalmas. A talajból sok nátrium-magnézium-karbonát és nátrium-jodid oldódik ki, ezért már a középkorban sebgyógyításra használták, ma inkább idegrendszeri, hormonális és reumatikus bántalmak kezelésére ajánlják.


Horgász tó (horgászhely)

Cím: Pálmonostora
Link: anglerclub.uw.hu
Telefon szám: +36-70-379-5755
Kapcsolattartó személy: Püspöki Tivadar elnök

A tó kezelője a Pálmonostori Horgászegyesület.


Ártándi tófürdő (horgászhely)

Cím: Ártánd, Külterület
Link: www.biharkeresztes.hu/biharhe
Telefon szám: +36-20-232-7461

Pályázat útján az egyesület 15 évre elnyerte a az Ártándi Homokbánya tó halászati jogát, melyről szerződést kötött. Így ez a tó megmaradt az egyesület kezelésében. Évekkel újra indult a homok kitermelés, mely megváltoztatta a tó arculatát és növelte horgászható területét. Ennek következtében partot kellet rendezni, viszont megnőtt a két gátnyúlvány által a horgászhelyek száma. A tó ideális pihenőhely, mondhatni a környék kedvelt kiránduló és horgász helye a bihari térségi egyik kis gyöngyszeme.


Ártándi tófürdő (horgászhely)

Cím: Ártánd ( 8 km)

Ártándi tófürdő (horgászhely)


Csónakázó tó - Hajdúnánás

Cím: Hajdúnánás

Csónakázó tó - Hajdúnánás


Hajdúnánási téglagyári tó (horgászhely)

Cím: 4080 Hajdúnánás, Fürdő út mentén
Telefon szám: +36-30 945-1241
Kapcsolattartó személy: Pók Anta
Link: www.hajdunanas.hu

Több horgászatra elkalmas tavat is találunk a görbeházi út és a Fürdő út közötti területen. A volt agyagbánya gödrök összesen 13,42 ha területen fekszenek, átlagos vízmélységük, 2,5 m. a horgászat a partról engedélyezett. Többszöri telepítés eredményeként a jellemző halfajok: ponty, amur, busa, süllő, csuka, kárász. Nyitva tartási időszak: március 15 – november 15. (napkeltétől napnyugtáig)


Kráter tó - Nagyhegyes

Cím: 4064 Nagyhegyes, külterület
Link: www.eutudakozo.hu/miniweb/nagyhegyes/

Kisebb vízfelület keletkezett annak a gázkitörésnek a helyén, amely 1961-ben történt. A Kráter-tó mintegy 200 m átmérőjű, körülötte pedig a kitörés hordalékaiból egy 17 m-es földsánc keletkezett. Ezt a körülölelő sáncot most erdő borítja, mely zömmel nemes nyárból áll. Az erdővel övezett kis vízfelület védett, hűvös, párás mikroklímája jelentősen eltér a környező, az időjárásnak jobban kitett szántóföldek klímájától. Foto forrás: www.dcc.uni-miskolc.hu


Református templom - Tószeg

Cím: 5091 Tószeg, Kálvin tér 2.
Link: www.toszeg.hu
Telefon szám: +36-56-430-229

Tószeg református temploma.


Római katolikus templom Tószeg

Cím: Tószeg, Hősök tere
Link: miserend.hu/?templom=1047
Telefon szám: +36-56 431-190

Tószeg római katolikus temploma a tizennyolcadik században épült.


Konflis Tóth László, fiákeres

Link: www.lovashinto.hu
Telefon szám: 06-20-9287-154,06-20-928-7154
E-mail: Üzenet -automatikus fordítással is, e-mail: english-hungarian, deutsch-ungarisch, francais-hongrois, italiano-ungherese, espanol-húngaro

1982 óta üzemeltetem Margit-szigeten hintóimat


Hámori tó - Lillafüred

Cím: Miskolc-Lillafüred

A lenyűgöző környezetben lévő Hámori-tó a Garadna patak felduzzasztásával keletkezett. Ma kedvelt horgász- és csónakázótó, télen a jégen korcsolyázni is lehet. Több mint 1 kilométeres sétaút vezet a partján.

Lapozó:  |<<  <<  >>  >>| 

Weboldal készítés - Softwinner
Weboldal készítés - Softwinner